sadaya Kategori

Nyaéta Bir Anjeun Ale atanapi Lager

Waktos: 2020-07-10 mairan: 28

Bir mangrupikeun produk alkohol anu didamel ku fermentasi sareng ragi tibatan nyuling. Gula fermentasi asalna tina sababaraha rupa malt taneuh sapertos gandum sareng jinis-jinis sanésna, kalayan hops salaku musiman. Bahan utama nutupan cai, malt, hop sareng ragi sareng sajabana bir industri sok nyampur grist sanés sapertos jagong pikeun nurunkeun biaya samentawis karajinan bir tiasa nambihan sababaraha bahan khusus kanggo nunjukkeun ciri na.


Sacara ringkes nyarios, nyeduh bir kalebet mashing, lautering, ngagolak, fermentasi sareng pembotolan. Tangtosna detil prosés bakal langkung rumit.

微 信 图片 _20200430144646

Fermentasi mangrupikeun léngkah anu paling penting, anu mana kapang sareng suhu mangrupikeun faktor konci. Dina awal sajarah bir, ragi sareng suhu férméntasi henteu tiasa dikontrol ogé. Pikeun Ale, ragi damel di luhur bak kalayan suhu sakitar 15-24 ℃ sareng waktos 3 ~ 21 dinten.


"Lager" di Jérman hartosna gudang atanapi toko imah sareng ayeuna namina bir, anu hartosna ragi nuju difermentasi handapeun férméran.

微 信 图片 _20200430144659

Sababaraha tiasa naroskeun kumaha ngagolongkeun bir. Pasti leres pikeun ngabales Ale sareng Lager, teu kakantun subkategori. Pantes pikeun diperhatoskeun yén bédana Ale sareng Lager dumasarkeun kana metode fermentasi, sanés standar pikeun nangtoskeun kualitas bir.


Rasa Lager cukup murni sedengkeun Ale seuseueurna ngandelkeun rasa beurat tina hops pikeun nyumputkeun cacad na kusabab ieu kakirangan Lager dina rasa sareng aroma gampang sadar. Salaku tambahan, ngadamel Lager peryogi sarat anu tinggi dina fasilitas sareng kaayaan sanitasi. Éta pisan sababna naha saeutik tukang bumi anu ngadamel Lager. Nanging, ngadamel Lager anu saé tiasa nunjukkeun tingkat brewpub.