sadaya Kategori

Téhnologi Brewing

Waktos: 2020-07-10 mairan: 25

Brewing mangrupikeun kaluaran bir ngalangkungan sumber aci (biasana séréal kernels) dina cai teras difermentasi ku ragi. Éta réngsé di tempat pembuatan bir ku tukang bir, sareng perdagangan bir mangrupikeun bagian tina kalolobaan ékonomi kulon. Brewing parantos kajantenan ti milénium ka 6 SM, sareng pitunjuk arkéologis ngajukeun yén metode ieu dimangpaatkeun dina kalolobaan peradaban anu muncul kalebet Mesir sareng Mesopotamia anu lami pisan. Prosés pembuatan bir: Aya sababaraha léngkah dina cara nyeduh, anu tiasa kalebet malting, mashing, lautering, ngagolak, fermentasi, AC, nyaring, sareng bungkus. Malting mangrupikeun cara dimana bijil gandum parantos siap diseduh. Mashing ngarobah pati anu dikaluarkeun sapanjang tahapan malting kana gula anu tiasa difermentasi.


Hasil tina metodeu mashing nyaéta cairan atanapi wort anu jegud gula, anu teras disaring ngalangkungan dasar mash tun dina metoda anu dikenal salaku lautering. Wort dipindahkeun kana wadah ageung anu dikenal salaku "tambaga" atanapi ketel dimana éta dibungkus ku luncat sareng aya kalana komponén sanés sapertos hérbal atanapi gula. Tahap ieu dimana réaksi kimia sareng mékanis lumangsung, sareng dimana parobihan penting ngeunaan rasa, warna, sareng aroma bir. Saatos pusaran air, wort teras ngamimitian metode chilling. Metodeu fermentasi dimimitian ku ditambahan ragi kana wort, dimana gula janten alkohol, karbon dioksida sareng komponén sanés.


Nalika férméntasi parantos réngsé, tukang nyieun bir tiasa ngempelkeun bir kana bak anu énggal, disebat wadah AC. Kaayaan bir mangrupikeun cara dimana umur bir, rasa janten langkung lemes, sareng rasa anu teu dihoyongkeun sirna. Saatos dikondisikeun saminggu dugi ka sababaraha bulan, bir tiasa disaring sareng maksakeun karbonat kanggo pembotolan, atanapi didenda dina hal éta. Ku produk: ekstrak ragi sareng sisikian anu diséépkeun.