Të gjitha kategoritë

Cili është ndryshimi midis birrës së grurit dhe birrës së elbit

Time: 2020-06-15 Koment: 59

Elb i fortë

       Isshtë një birrë gruri të plotë (një birrë gruri i plotë është një birrë me një përqendrim të vajit të papërpunuar prej 11 deri në 13 ° P). Përgjithësisht përmbajtja e alkoolit është 4.8-5.0% vëllim. Shija është zakonisht e rëndë, si kafe e hidhur, me qymyr i malt, i butë i fortë.

Gruri i fortë

       Ashtë një birrë gruri i errët. Mund të quhet edhe birrë e bardhë (një lloj birre i zbehtë, ndërsa e bardha e grurit është e artë dhe e fortë gruri është kafe), duke theksuar kështu larminë e birrës së grurit. Birra e grurit ishte fermentuar në shtresën e sipërme, dhe përqendrimi fillestar i vajit ishte midis 11 dhe 14. Përmbajtja e tij e alkoolit është 5.0-6.0% vol (maja mund të bëhet brenda shishes, majaja e zgjidhjes zakonisht mund të shihet në pjesën e poshtme të shishes, në një ngjyrë me re). Gruri i plotë birra e tipit ka një aromë të freskët (me një aromë natyrore dhe të thjeshtë gruri, kërcell dhe një lubrifikim si çokollatë brenda grurit të fortë), ndonjëherë shoqëruar me një aromë delikate.

        Kur bëhet fjalë për shije, birra e elbit duhet të pihet mirë. Elbi ka efektin e gazit të dobishëm, ushqimit të gjerë dhe të shkrirë. Mund të ndihmojë tretjen, qetësimin e stomakut dhe shuarjen e etjes dhe eleminimin e nxehtësisë.

        Por kur bëhet fjalë për ushqimin, birra e grurit është më ushqyese. Gruri është i pasur me niseshte, më shumë proteina, më pak yndyrë, minerale të ndryshme dhe vitamina B. Birra e grurit është e lirë dhe pak më pak e shijshme!