Të gjitha kategoritë

Çfarë e përcakton ngjyrën e birrës?

Time: 2020-07-10 Koment: 19

Drithi është larg agjentit më të fortë ngjyrosës në birrë. Ngjyra e birrës matet në Metoda standarde e referencës (SRM) shkallë SRM llogaritet duke kaluar dritë me një gjatësi vale specifike përmes një "trashësie" specifike të birrës (një centimetër) dhe duke matur sasinë e dritës së thithur nga birra. Birrat me 2-5 të shkallës SRM konsiderohen të zbehtë / të artë dhe përfshijnë stile si Pilsner dhe lager të lehtë. Birra në rangun 7-15 konsiderohet qelibar, dhe stilet përfshijnë Oktoberfests, American Amber Ales dhe (paradoksalisht) English Pale Ales. Në 16-25, ne arrijmë bakrin dhe kafe, me stile si Bock dhe English Brown Ales. Mbi 25, ne po analizojmë nuancat e ngjyrës kafe të zezë dhe të zezë, duke tejkaluar (në terma praktikë) në rreth 40, megjithëse shkalla SRM teorikisht shkon shumë në vitet 70 dhe 80 në birrat më të pjekura si Imperial Stout! Mbi 40, sidoqoftë, birra është në të vërtetë e zezë dhe e errët.
xheo-aromë_ aromë_rota

xiao 信 图片 _20200429151906