сите категории

Зошто не препорачуваме греење на струја во пиварница

Време:-2020 07 10- Коментар: 98

Најголема причина е што електричната шина може да произведе над 200 ℃ локално греење за време на работата. Таквите високи температури може да доведат до карбонизација на површината на шипката. Кога е во густа кантарион, кантарионот се прилепува на електричната лента со топла површина, генерирајќи арома на јаглен, што дефинитивно влијае на вкусот на пивото.


Карбонизацијата не е лесна за чистење, ние би предложиле 5% варена сода за да ја измиете. Така, ќе бидеме поподготвени да препорачаме систем за греење на пареа или топлинско масло. Пареата постигнува температура од 143 ℃ додека притисокот има само 3bar, што е идеален метод за греење.


Покрај тоа, ние не препорачуваме потопување на електричното греење воопшто, не значи дека не произведуваме опрема за подготовка на пиво во електричното греење. Всушност, тоа е идеална опција во некои области.

P00430-1443473