сите категории

Целиот процес на подготовка на пиво од сушен џин и ѓумбир занает

Време:-2021 01 08- Коментар: 53

на КАФС, денес е ден за да ја напишете оваа статија затоа што не само што продаваме секаков вид опрема на каша систем и Ферментациски тенкови, но исто така и честопати ќе се обидуваме да користиме сопствена различна опрема за подготовка на пиво за да подготвуваме видови пиво. Од една страна можеме да ги откриеме недостатоците на системот за опрема за да направиме подобрување и иновација, а исто така можеме да научиме многу во процесот на подготовка на знаење за занаетчиско пиво , за да можеме ефикасно да комуницираме со различни клиенти.

Денешната пијалак е нова раса: Пиво од сушен хинап и ѓумбир занает.

Систем за матење: 100L два-мерачки опрема за гмечење за греење на масло со топла вода резервоарот, 100L ферментатор
   Формула: Јачмен (Австралија) 17 кг ,Пченица (домашна врвна класа) 11.3 кг
              ХОПС (Саaz САД) 125гр

              Црвена хинап (домашен врв) 5кг ѓумбир 2кг (домашно)

图片

Овие состојки се пасираат и мелат пред да се подготват за да се олесни ефикасното приготвување на пиво.


 Време за подготовка:


9:00-9: 40  Фаза на загревање на водата: во оваа фаза, водата треба да се загрева до 60~ 65, чекајќи го следното хранење со сахарификација.

9.50-10: 00 часот Истурете мелени јачмен и пченица во месото. Изматете со агитатор и добро измешајте со вода.

图片

10: 10-10: 30 чувајте ја температурата на смесата од слад и вода во резервоарот за каша на околу 55ефикасно да ги распаѓаат протеините. Овој пат, натопете 20 минути.

10: 30-11: 00 За време на фазата на сахаризација, температурата се загрева и се стартува електромагнетниот вентил за загревање на маслото, а температурата се искачува до 65.

11: 0-11; 20 Потопете се на 65 години ° C 20 минути за да се распадне скробот во првата фаза.

11: 35-12: 25 Втората фаза на распаѓање на скроб беше спроведена по натопување во 68за 50 минути.

12: 25-12: 43 Започнете го електромагнетниот вентил за греење на маслото за да продолжите да ја загревате мелодијата за каша до 78.

12: 43-13: 03 Статично 20 минути.

13: 03-13: 20 Во овој момент, потребно е да се изврши рефлукс на кантарион во месото додека не стане чисто. Во исто време, оригиналната концентрација на кантарион беше 20.5°P.

图片

13: 20-13: 45 Оригиналниот кантарион започнува да се филтрира во зовриената мерка чекајќи ја следната работа што врие.

14: 15-15: 22 Изведете три пати миење, рефлуксирање и филтрирање (некои може да се мијат и двапати, 1-3 пати перење во зависност од концентрацијата на кантарион).

图片

15: 25-16: 00 часот оваа фаза е процес на вриење. 16:00 часот Постигнат ефект на вриење.

           

     Меѓу нив, за прв пат беа додадени 30 гр хме кога тенџерето вриеше во 16:10 часот. Во 16:50 часот, ставете ги преостанатите 95 гр хме во врелата што врие; Ставете го хинап во 16:30 часот, и ставете го сокот од ѓумбир и ѓумбир на 17 часот: 10. Конечната концентрација на вриење е измерена на 14°P. Капацитет на вриење: 110L.

            

图片

17:10-17: 20 whиркање.

17: 20-17: 40 Статичка состојба по предење (20 мин)

17: 40- Чистата кантарион после вител се става во ферментот за ферментација. Во тоа време, треба да се олади преку разменувачот на топлина и да се чува во ферментот на 16 години.


图片Ова искуство за правење пиво е дека за да испробаме нови сорти занаетчиско пиво, мора да завршиме добра работа во раните домашни задачи, така што нема да треба да трошиме премногу време во процесот на подготовка или внесувањето на материјали не може ефикасно да ги игра своите карактеристики, што резултира со конечен вкус на занаетчиското пиво не е многу идеално. Видеата за пиво ќе продолжат да се ажурираат на YouTube. Пребарувачки:Ningbo Coff Machinery CO., Ltd.

      Исто така, се надеваме дека ќе им помогнеме на нашите клиенти преку овој напис и им посакаме добредојде на вашите пријатели да ни дадат неколку насоки за КОФ. Очекувајќи ги следните готови производи за да ни донесеме различно уживање, навремено ќе споделиме со вас.


Велиш Ву-Wellish@nbcoff.com