сите категории

Кога е потребен резервоар за пиво Брит

Време:-2021 09 20- Коментар: 22

Зошто некои професионални пивари користат резервоар за пиво за разлика од тоа што само купуваат повеќе уни резервоари. Ситуациите и стиловите за подготовка може да одлучат дали ви треба или не.

Ако флаширате, конзервирате или ставате фабрика за пиварница, обично ќе има еден резервоар за брит на секои 4-5 ферментатори. Пивото обично ќе помине 2 дена во резервоар за брит за да ги разјасни и прилагоди нивоата на карбонизација, додека повеќето ферментатори го држат пивото 10-20 дена. 

синтеза

(Сликата е резервоар за пиво 1000L Brite за клиент од Денвер од САД)


Резервоарот Brite овозможува поголема јасност, додека ви овозможува да го префрлите квасецот на поцелосен начин. Кога го вадите квасецот од конус, оставате слој квасец на wallsидовите и во конусот. Тој квасец го обесхрабрува другиот квасец да се собере поради сличните обвиненија што има значаен ефект врз јасноста на пивото. Брит резервоарот има 5 степени на дното, што предизвикува конечниот квасец што се исфрла да остане на дното и да не го најде својот пат во финалното пиво, било да е тоа спакувано или на нацрт. Ова е, исто така, зошто пиварите пиво избираат да цртаат директно од резервоарите до славините. Нацртајте чисто пиво до крај! 


Од essеси Мин

 Essеси@nbcoff.com