сите категории

Која е разликата помеѓу пивото од пченица и пивото од јачмен

Време:-2020 06 15- Коментар: 515

Јачмен витко

       Тоа е субферментирано пиво од цело зрно (пиво од цело пченично пиење е пиво со сурова концентрација на кантарион од 11 до 13 ° P). Општо земено, содржината на алкохол е 4.8-5.0% вол. Вкусот е генерално тежок, како горчливо кафе, со јагленосана од слад, силна вечна.

Вишок пченица

       Тоа е темно пченично пиво. Може да се нарече и бело пиво (вид на бледо пиво, додека белото пченично е златно, а житото е кафеаво), со што се потенцира разновидноста на пченично пиво. Пивото од пченица беше ферментирано во горниот слој и неговата оригинална концентрација на кантарион беше помеѓу 11 и 14. Неговата содржина на алкохол е 5.0-6.0% вол (квасец може да се направи во шишето, а квасецот може да се види во долниот дел од шишето, во облачна боја). Целата пченица пивото од типот има свежа арома (со природна и едноставна арома на пченица, хме и подмачкување налик на чоколадо во житото жито), понекогаш придружено со нежна арома.

        Кога станува збор за вкус, пивото од јачмен треба да биде добро за пиење. Јачменот има ефект на корисен гас, широка и топена храна. Може да помогне при варење, смирување на желудникот и гаснење на жед и елиминирање на топлината.

        Но, кога станува збор за исхраната, пченичното пиво е похранливо. Пченицата е богата со скроб, повеќе протеини, помалку маснотии, разни минерали и витамини од групата Б. Пивото од пченица е ефтино и малку помалку вкусно!