сите категории

СОВЕТИ ЗА ОДРУВАЕ ОПРЕМА ЗА ПИВАЧИ

Време:-2020 06 15- Коментар: 65

I. Систем за мелење на зглоб

Не ја напојувајте мелницата со висок влага во спротивно, многу ротација ќе се држи до ролните, што може да влијае на перформансите на мелењето. Ролните се чистат по секое време на работа.

II. Пасирање.

Водата во каша треба да биде преку електричниот елемент или грејните јакни; Кога латењето е премногу бавно, олабавете го зрното наместо да го стартувате агитаторот; Моторот може да се оштети кога вентилот на пумпата за кантарион е премалку вклучен; Исчистете ја мелодијата за каша по завршувањето на мелењето, но не користете тврд материјал, во спротивно може да ја изгреба облогата на мелодијата.

III. Систем за ферментација.

Обрнете внимание на резервоарот за ферментација и не управувајте со него со притисок над номиналната вредност; Температурата на ферментирање не се намалува премногу брзо, во спротивно лагер може да се замрзне со мраз; Сите мерачи се проверуваат еднаш годишно за да се работи во нормални услови; На надворешниот wallид на резервоарот, исто така, им е потребно термичко чистење, особено по ферментација секој пат; Кисела киселина се прави во редовни интервали со лагер со цел да се избрише каменот.

IV. Контролен систем.

Одржувајте го орманот да работи под номинален напон; електричниот елемент се заменува откако ќе се оштети; Орманот треба да се постави на проветрено место, а задниот дел од орманот треба да се чува сув и; на вентилаторот за ладење се препорачува да се вклопи; 

За какви било прашања во врска со опремата за пиварница, слободно контактирајте ја essеси@nbcoff.com