сите категории

Сумирајте го резултатот од методот Coff за да се внесе пиво со кафе

Време:-2020 07 10- Коментар: 101

Како loversубители на кафе, го обожавам процесот на варење чаша кафе и ми се допаѓа со подготовка на пиво. Поминав многу време во разгледување на процесите на пивара за тоа како да пијам со кафе. Така, за заинтересираните, ја започнувам својата патека.


Моја опрема:

Термилово греење на маснотии, пиварница 1BBL

Единица за ферментација на електрична енергија

 

Јас всушност направив многу грешки во процесот, тука сум среќен што споделувам со сите вас.

Прашање: Додадов кафе во времето на вриење.


Одговор: Погрешно е, кафето има многу масла што можат да влијаат на задржувањето на главата ако додадете во топла вода.

Прашање: Може ли да пробам инстант кафе бидејќи содржината на маслото ќе биде многу мала?


Одговор: Инстант кафето нема добар вкус бидејќи кафето нема магично да се подобри кога ќе се додаде во пивото.


Прашање: Која е разликата помеѓу сувото зрно и меленото кафе?


Одговор: Мелено кафе има многу послаб нос од кафе, но вкусот на кафето е осветлен. Сувото зрно беше спротивно, аромата беше робусна со овошен удар, но има помалку заситен вкус на кафе.

 

Јас сум доволно среќна да се здружам со локалната пиварница и експериментирав со различни методи на инфузија на кафе и пивско сортовало. Willе зборувам за различно време за пиво во база. Која е твојата идеја? Споделете ми го вашето искуство како да пијалак со различни вкусови aaron@nbcoff.com, Веднаш ќе ти одговорам.