сите категории

Врвна сезона за занаетчиско пиво во Кина

Време:-2021 02 16- Коментар: 40


Пиварницата Гров, една од клиентите во пиварницата на COFF, лоцирана во Нингбо, имаа напорен одмор, бидејќи снабдувањето со пиво паѓаше на побарувачката. 


Тие воспоставија систем за подготовка 300L пред 3 години и минатата година додадоа уште 4 резервоари за ферментација. На почетокот пред 3 години, бизнисот не е толку добар затоа што луѓето не знаат многу за занаетчиското пиво. Како одминува времето, тие го пробуваат и почнуваат да го сакаат сè повеќе и повеќе. Сега пабот не треба да троши многу време и енергија на реклами. Сè повеќе стари клиенти извршуваат нарачки по телефон. Само 3 дена пред празникот, сите шишиња беа распродадени. Сопственикот на пиварницата за COFF изјави дека следната година ќе воспостават уште еден систем за подготовка откако ќе добијат соодветно место. 



Од essеси Мин

Essеси@nbcoff.com