сите категории

Белешки за работа со опрема за занаетчиско пиво

Време:-2020 07 10- Коментар: 73

За многу почетници, има работи за кои треба да внимаваат кога работат уред. Еве, би сакал да споделам неколку совети за тоа како да управувате со уредот:


         1. Инсталираната опрема за пиво за занает не смее да се навалува, мора да остане исправена и не се препорачува движење. Ако мора да се движите, исклучете го и запрете го напојувањето и останете исправени додека се движите.


        2. Опремата за занаетчиско пиво, исто така, бара внимателно одржување. Кога подготовката е завршена, исклучете го приклучокот за напојување, исклучете го прекинувачот на шишето co2 и свртете го копчето за манометар. Најдобрите пиварници се опремени со уреди контролирани од температурата. Не ги мешајте сами, или тие лесно ќе се расипат. Ако повеќе не се користи за краток временски период, машината треба да се исцеди од вода и да го исчисти надворешниот wallид, по пакувањето на суво место.


         3. Опремата за занаетчиско пиво треба редовно да се проверува за одржување на нивото на водата и квалитетот на водата во резервоарот, доколку е потребно, со специјално чистење на детергент, а потоа исплакнете со вода. Моторот не смее да допира вода, па затоа кога одржувате , внимавајте да не прскате вода на моторот. Исто така, често проверувајте го дозерот за чистење и главата на виното. Ако заптивката не е еластична, таа мора да се замени.


           Ако имате повеќе прашање, можете да ја проверите нашата веб-страница www.coffbrewing.com/faqs. или можете да ми испратите е-пошта (wellish@nbcoff.com), ќе се обидам најдобро да ви помогнам.

c65e8eb31