сите категории

Список на опрема за микро-пиварница

Време:-2021 12 28- Коментар: 33


Список на опрема за микро-пиварница

1) Мелница за жито.
Ако купите мелница за жито, мелницата со три валјак е најдобра, но многу поскапа. Лушпата од слад од зрното треба да биде рамномерно поделена и исто така многу недопрена за соодветно да се филтрира кашата низ целиот шпак. Трите ролери обезбедуваат најдобри резултати.
Можете да купите претходно мелен слад или да го поделите сопствениот за свежина, како и за заштеда на трошоците. Ја заслужува инвестицијата и сигурно ќе заштеди готовина. Може да се придонесе за преместување на вашиот слад директно во кашата, што неизбежно ќе заштеди труд.

IMG_3782
2) систем Mash-Lauter.
По матењето, истурете одредена количина вода низ кашата за да го доведете волуменот на кантарионот до капацитет.
Ќе има електрична пумпа од нерѓосувачки челик за пренос. Сигурно ќе го запалите тенџерето со гас или парен котел за централно греење.
Котелот е едноставно ова, големо тенџере за готвење на пареа. Се проветрува со таванот, а исто така ќе биде директно опожарен со горилник на гас или ќе има јакни од пареа што го обвиткуваат. Steam е екстра сигурен.
Неговата примарна должност е да ја загрее водата за матење. Пиварите ја чистат внатрешноста на резервоарите за складирање со врело каустично чистење.
А кул резервоарот за алкохол работи, како и луксуз. Никогаш не сум имал, воздишка. Вие одржувате ладна вода само за ладење на кантарионот по вриење.

小10BBL директен оган
3) Топлина разменувач.
Резервоарот за ладен алкохол е навистина погоден.
Постојат разменувачи на топлина со две банки кои се најсигурни. Тие прво ја ладат влезната вода со гликол, можеби елиминирајќи ја потребата од резервоар за ладен алкохол.

3BBL油加热换热器

4) Системи за ферментација.
Ферментаторите се садови во кои суровиот кантарион се претвора директно во пиво. Како што се гледа на фотографијата, тие се цилиндроконски. Имаат 45-60° конус кој го поттикнува испуштањето на цврсти материи веднаш штом ферментацијата е целосна: мртов квасец, здрави протеини, хмељ, како и здрав и избалансиран квасец. Ова е за правилно расчистување на пивото.
Ова е само еден од аспектите на подготовката што одземаат многу време. Ферментацијата ќе трае 7-14 дена за пива и 21-35 дена за пива. Сигурно ќе треба да имате поставена доволно опрема за ферментација и исто така подготвена за купување, како и да ја следите прогресијата на вашето пиво.
Резервоари за ферментација.

75) Брит тенкови.
Резервоарите Brite се контејнери за пиво што се користат за складирање, климатизација, карбонизација и пакување на производи. Тие ќе имаат подлоги за оброци, како и очила за вид (тенка стаклена цевка што се протега на исправена височина на садот). Тие, исто така, ќе имаат приклучоци за карбонационен камен, како и примероци за шипки (мали шипки) за одредување волумен на CO2.
Тие се поевтини од ферментаторите бидејќи основите на рецептот се со едноѕидни ѕидови, како и поедноставни за правење од конусите.
Пиварите ќе нудат пиво од контејнери Брит. Во овој случај, плаќате даноци врз основа на количината во резервоарот. Производствените пивари сигурно ќе плаќаат даночни обврски врз основа на она што го прави на палетата, а исто така и на влезот, без разлика дали е челичен, контејнер или стаклен план.

12.31 手机图片IMG_3842
6) Систем за ладење.
Контејнерите за пиво имаат јакни за ладење. Тие се со двојни ѕидови од нерѓосувачки челик, заштитени и имаат големи делови за проток на течноста за ладење-пропилен гликол.
Гликолното ладење го одржува стабилно пивото, го спречува развојот на бактериите и го подготвува пивото за продажба.

Чилери7) Вентили и црева.
Ќе ви требаат 100' плус од 1.5-- 2" пивари, а исто така и санитарно црево за префрлање на Vintners. Тие се движат од 30 долари за секоја SS за бодликава три-стегач до 150 долари за висококвалитетни млечни производи кои се вклопуваат со малку до нема внатрешна усна.
Зајакната гасна цевка од 200' ID е потребна за подрумот, снабдувањето со CO2 и исто така O2 до сите агли на пиварницата.
Пеперутка, сфера, притисок, а исто така и шест други видови вентили обично се состојат од вашите алатки. Добра идеја е да имате дополнително.
Можете да добиете месинг и бронзени затворачи во локалните продавници за цевки. Тие обично се користат за вода или гас, како и не за каустични или деструктивни хемикалии