сите категории

Како да се промовира занаетчиско пиво

Време:-2020 10 27- Коментар: 53

Историски гледано, пивото е тесно поврзано со животот на „Тајмс“ уште од неговото раѓање. Од сегашната ера, светот формира уникатна култура на пиво. Покрај тоа, многу сфаќања на потрошувачите за пивото се пристрасни, а пивото е всушност многу здраво и страствен пијалок. 


Да се ​​потенцира културата за пиво „уживајте“, одделот за подготовка на пиво не само што е добро да се вари пиво, туку треба да биде и повеќе во прв план, активно да комуницира со потрошувачите, преку начинот на кој што е „отворено“, пивото од стручно знаење пренесено на потрошувачи, промени на пазарот за недоразбирање на пивото, истовремено да се прават детерминатори и да се шири дисеминатор на културата. Свежината на пивото е многу важна. Покрај тоа што на потрошувачите им кажува како правилно да го вкусат пивото, на потрошувачите треба да им се каже и дека најблиското свежо пиво е најдобро. 


Како што сите знаеме, брзиот развој на занаетчиско пиво изложи многу проблеми. Со цел да се промовира здравиот развој на занаетчиското пиво, Професионалниот комитет за пиво на Кинеската асоцијација на прехранбена индустрија бара да воспостави релевантни индустриски стандарди, точно да го дефинира концептот на занаетчиско пиво и дајте му на Кина занаетчиска индустрија за пиво оперативна основа во однос на суровините, технологијата, вкусот и другите фактори.

1603759050357893