сите категории

Дури и пивците може да научат нешто на автобуска турнеја во пиварницата Битер Минесота

Време:-2020 07 10- Коментар: 27

И, за луѓето кои се нови на сцената со занаетчиско пиво, или можеби оние кои не поминале многу време во еден или во друг град (услугата работи во Минеаполис и Сент Пол), мислам дека дефинитивно вреди за време и пари.


Водичи за возење ве водат вас и мала група колеги ентузијасти за пиво во син училишен автобус до пиварниците, каде што можете да пиете онолку колку што сакате или помалку - целото пиво е вклучено во обиколката.


Билетите се 75 УСД по лице, што може да изгледа стрмно сè додека не ги земете предвид трошоците за превоз меѓу тие пиварници, доколку самите се договорите за тоа, би била еднаква на најмалку половина од цената на билетот. Ако сте умерен алкохоличар и имате неколку мали пива во секоја пиварница, трошоците лесно се враќаат.


Нашата турнеја во петок навечер траеше од 6 до 9 часот, и бидејќи однесовме Uber до првата пиварница, ја продолживме ноќта со едноставно исклучување од превозот назад до местото за подигање. Се разбира, пивата што ги пиевме по 9 часот беа дополнителни, но бидејќи имавме многу во претходните неколку часа, тоа изнесуваше само неколку долари.


Автобусот собира клиенти на кое било од неколкуте одредени места пред да се упати кон првата пиварница, во нашиот случај, Модист.


Модист, иновативна пиварница што прави пиво што честопати е надвор од кутијата, беше одличен почеток. Иако обиколив многу куќи за пиво, никогаш не ја одбивам можноста да видам како одредена пиварница го прилагодува нивниот процес. Во случајот на Модист, тие прават пиво на начин на кој јас сè уште се обидувам да ја завиткам главата. Без да бидат премногу технички, повеќето пиварници го мелат своето жито, но сепак го оставаат претежно недопрено. Модист ги прашкави нивните и ја испраќа кашата преку врвен филтер за каша, налик на хармоника, чиишто слики обично се гледаат во подготовка на многу големи размери.


Процесот користи многу помалку вода, а исто така и овозможува на пиварницата да користи житарици што обично не ги наоѓате во пиво, како ориз и правопис, и исто така да користи поголеми количини на некои зрна кои имаат тенденција да ги заглавуваат традиционалните системи, како на пр. овес


Пробавме неколку пива во пиварницата во центарот на Минеаполис, вклучувајќи го и фанки, инспириран од тики ниво на тропско ниво: Сино и пиво направено од остатоци од Рис Багелс.


Не бевме во следната пиварница, „Скршен часовник“, кој е скриен во многу индустриска област на североисточен Минеаполис. Пивата таму беа малку разочарувачки по посетата на Модист, но тоа не спречи да го истражиме менито и да најдеме цреша од вар со клуч од цреша, во која сите уживавме.


Последната станица на нашата турнеја беше една од моите омилени пиварници, Фер Стејт. Кооперативата за подготовка секогаш има нешто забавно и ново, а нивните предводници се исто така цврсти. Примеровме низ менито, наоѓајќи еден зачаден пилснер кој веќе е надвор од менито, но исто така уживаме во неверојатниот салон со кисела котел на пиварницата, хибриг, Розела. Имаше дури и верзија која вклучуваше додавање на некои бобинки.


Поради временските ограничувања, обиколка за производство на пијалаци беше достапна само на една станица (Модист), но со оглед на тоа што нивната е веројатно најинтересна, тоа не ни пречеше.


Турата вклучува закуски (вреќи чипс и геврек) и вода, што е убаво да се има во автобусот. Ако сакате да јадете во камион за храна, ќе мора да платите за тоа самостојно. Нарачавме скара од Минесота Скара Ко. Да се ​​достави до Фер Стејт, што беше одлична опција. Тоа е едно од само неколку места до кои се обезбедува новото место поврзано со Травил, само за полетување.