сите категории

Развој на загревање на нафта Brewhouse

Време:-2021 01 05- Коментар: 70

Првиот систем за греење на масло за греење е измислен во 2017 година, за што го добивме сертификатот за патент (сертификат бр. ZL 2018 2 1498858.5). Во споредба со традиционалното греење на пареа и електрично, има предности:

 

1. Eзаштеда на енергија: потрошена електрична енергија многу помалку од греење на пареа бидејќи маслото се користи во циклус, нормално се наплаќа еднаш годишно.

2. Поголема ефикасност на греењето

Поставување на температурата на маслото: 150~ 170:

од 28 да 60, време на греење: 30мин;

од 60 да 80, време на греење: 20мин;

од 80 да 100, време на греење: 30мин;

3. Uеднообразно загревање со поголем интензитет на вриење и подобри коагулативни перформанси, ефикасно избегнувајте делумно над готвење предизвикано од директен пожар или електрично греење;

4. Sдете- монтиран,удобна инсталација,заштедувајќи повеќе простор;

5. Coзаштеда на ул. Нема потреба од котел или горилник;

6. Sистовремено греење of двете мелодии.

7. Маслото е безбедно и еколошко бидејќи се користи во топлински радијатор.

8. Со цел да се совпадне со малиот систем за подготовка, развивме и специјален ферментатор со независен систем за ладење.

Првиот Brewhouse за греење на нафта во 2017 година, Единица 1BBL, што ја користевме за правење пиво со цел да ја тестираме и оптимизираме машината.

 

 

 

Втората генерација на систем за греење на нафта Brewhouse во 2018 година. Цевководи се поедноставни со оптимизација.

 Третата генерација во 2019 година, заземање помал простор и изгледа поубаво. 

 

 

 

 

Во 2020 година, ние го интегрираме системот со додавање на ХЛТ, исто така загреан со масло.


 

 

Во 2021 година, се обработува цевководот за обработка и се додаваат некои вентили, што во голема мера ја зголемува ефикасноста на работата на целиот систем.