сите категории

Занаетчиско производство на пиво - Комбинирана форма на систем на сахарификација - опрема со два уреди

Време:-2020 07 10- Коментар: 34

Моќта на сахарификација е еден од главните фактори што го одредуваат излезот на пиво, а комбинацијата на опрема за сахарификација е поврзана со ефикасноста на производството и скалата на инвестиции на системот за сахарификација.


      Дводелна комбинација (американски уред):


Систем за филтрирање на сахаризација, систем за котел и вртење.

 2BBL-термичко-масло-загреано-пиварска куќа-13-300x196

Оваа комбинација може да сахаризира околу две серии на ден. Овој уред има голема искористеност на опремата, ниска цена на инвестиција во опрема, но ниска продуктивност.


Карактеристики на опрема:


     1. Филтрацијата на кантарион може да се користи само на начин на екстракција. Бидејќи контролата на работата на пумпата не е многу лесна, ефектот на филтрирање при подготовка на различни стилови на пиво ќе претставува поинаква состојба. Пивото од пченица, на пример, се прави со скоро половина слад од пченица, така што е релативно лепливо и полека се филтрира. Штом брзината на пумпата не е добро контролирана, тоа ќе предизвика состојба на вакуумско пумпање, а слојот од зрна пченица е премногу тесен, филтрирањето е потешко, па дури и доведува до деформација на плочата на сито.


2. Врнежите од циклотрон ќе се вршат во системот за сахарификација и има вграден мешалка, присуството на мешалка значително ќе го намали дејството на циклотронот.

         

3. ortидовите од каша треба да се подготват однапред, а на другите изводливи контејнери треба да се подготви резервоар за да се одржи топла вода. Подобро е да имате ефект на зачувување на топлината. Но, работата е многу тешка.


 Ако ви се допаѓа ваква опрема, можете да направите промена, резервоарот за филтрирање е повисок од садот за сахарификација, формирајќи високо ниво на разлика, може да постигне природно филтрирање, пумпата за кантарион користи контрола на конверзија на фреквенцијата, може да ја прилагоди брзината на проток, орање нож мотор користи фреквентен мотор за конверзија, прилагодете ја брзината на вртење на ножот за орање. Сега многу производители со цел да заштедат трошоци, директно извадат ниво на течност, па затоа не е добро, се препорачува да се инсталира нивото на течноста, да се испушти филтерот за одвод за да се зголеми одводната плоча.

         

Дали размислувате да започнете сопствен занаетчиски проект? Дали исто така сакате да добиете прилагоден извештај за проектот за опрема за занаетчиско пиво? Добредојдовте да контактирате со нас wellish@nbcoff.com, ние ќе ја прилагодиме задоволителната шема на проекти за вас.
пиварница-300х140