сите категории

Занаетчиското пиво станува популарно во Кина

Време:-2020 07 10- Коментар: 49

„Панда пиво“, „Мал генерал“, „Летечки тупаница ИПА“ и „Мандарински пченица“ се едни од понудите на чешма на изложба на занаетчиско пиво оваа недела во Шангај посветена на проширување на палетата на кинески потрошувачи и промовирање на продажба на високо - крајно пиво.


Изложбата Craft Beer of China од 2018 година претставува пиварници како пиво „Расенбург“, пиво „Мајмун мајмун“, „Мрзливи славини“, „Остров на гуски“ и пиварница „Бокс мачка“, кои споделуваат совети за најновата технологија и трендовите на продажба, бидејќи кинескиот премин од остатоци од пијалаци на повеќе експериментални, рафинирани и скапи вкусови.


Од чешмите на експосот течеа креативни мешавини на вкусови и традиции, вртлив коктел од кинески состојки, јачмен, хме и зачини од целиот свет.
1594362599946314