сите категории

Пиварите прават кантарион, квасецот прави пиво

Време:-2020 07 10- Коментар: 41

Сварењето „лагер“ треба да биде техничко и непростиво, додека денес пиварниците се зафаќаат со предизвикот и вработуваат хоризонтални резервоари за осипување, кои сè почесто се појавуваат во пиварниците на најголемите светски брендови, за да го одржат својот квасец среќен.


Хоризонталните светли резервоари / резервоарот за невести обично се ставаат во просторија со недоволна висина. За да заштедите простор, резервоарите може да се инсталираат во неколку нивоа за да се зголеми бројот на резервоари. Обично можете да го видите на европски јазик поради стари згради и проблеми со висината.


Транспарентниот вкус на сосите од квасец од лагер значи дека има помалку за да се сокријат недостатоците, а недостатоците во процесот на пиварницата или состојките се истакнуваат на непцето.


Бидејќи стиловите на лагерот растат во популарност, некои пиварници бараат време-проверена техника за да помогнат во забрзувањето на производството и да го одржат својот среќен квасец. Наместо климатизација во сеприсутниот садови од не'рѓосувачки челик цилиндроконична ферментација или „единици“, пиварите буквално ја претвораат фазата на трепет од своја страна Хоризонталниот резервоар за заостанување наоѓа дом во малата независна пиварница.


Клик тука за да не контактирате.

резервоар со троен натрупување6