сите категории

Пиво со вкус на кафе

Време:-2020 07 10- Коментар: 226

Јас сум прв пат да пијам пиво со вкус на кафе, нашиот пивар нè научи чекор по чекор со сите детали, иако кантарион пред ферментација немаше добар вкус, среќни сме што гледаме што ќе прават квасеците.


Всушност, сè уште не ми е лесно да го разберам целиот процес на матење, пукање, вриење и вител. Колку сладми и кафе ќе нахраниме? Кога и зошто се загрева? Како да го контролирате вистинското време?


Овие прашања се тотално над мојата глава. Сега ги препознаваме тешките работи што треба да ги прават пиварниците секојдневно, и имаме идеја да комбинираме резервоар за топла вода со постојната пиварска грејна масла за масла.


За повеќе рецепти за подготовка на пиво со различен вкус, кликнете овде за да контактирате со нас.

1_