сите категории

Како функционира хоп пиштолот?

Време:-2021 12 20- Коментар: 35

Како функционира хоп пиштолот?

1a67d0b10384daa8b45052a3adc6e10
За суво скокање се користи пиштол за хмел. Секогаш е поврзан со резервоарот за ферментација или со светлиот резервоар.
Пивото се циркулира помеѓу пиштолот за хмел и резервоарите додека вкусот на пивото не го достигне потребниот степен.
 

Материјал: Санитарен SUS304

Капацитет: 60 литри, 80 литри и 120 литри

Виден стаклен прозорец

Филтер за внатрешни свеќи

СО2 глава на надувување на горниот капак

Вентил за ослободување од притисок на горниот капак

Манометар на горниот капак

Горна и долна тангента влезови за пиво

Долна излезна цевка за пиво и цевка за празнење

CIP топка за прскање на врвот
Сега да работиме со неговиот работен процес.

Прво, го полниме пиштолот за хмел со хопла.
0cbb625c7fff3e4dc097e9730b992cb


Потоа истураме CO2 во пиштолот за хмел за да создадеме климатизација без кислород и изобарична, која е иста како резервоарот за ферментација или резервоарот за брит.
По двата чекори, може да започне циркулацијата на пивото.
Пивото ќе тече во пиштолот преку два тангента влезови со мембранска пумпа. Центрифугалната пумпа не е достапна.
Бидејќи неговата силна сила на смолкнување произведена од неговото работно коло ќе го убие квасецот.
Едниот излез е горен, а другиот е долен, тие се во спротивни насоки. Така пивото може да создаде турбуленција во центарот.
Турбуленциите ќе го задржат хмељот секогаш да се движи, така што хоплата може исцрпно да го ослободи својот вкус.

203b482c98a2d8eb9c62642ed8f19fc
Внатре во пиштолот има и филтер за да ги држи хмелот и другите честички подалеку од пивото.
Филтерот е како што покажува оваа слика.

2a6df76d95b0d776bdab7b1af607e04
А потоа пивото се пумпа назад во резервоарот за ферментација преку излезот за пиво на дното кој е поврзан со филтерот. 
Потоа направете ја циркулацијата.

 
 e06061f5fca57bf670917b2a0175a41

 
Ако имате какви било коментари или барања, ве молиме дојдете кај нас.

Е-пошта: 
Jessie@nbcoff. Со