сите категории

4 генерации на систем за подготовка на греење со нафта

Време:-2021 10 12- Коментар: 21

Првиот систем за пиварница за греење со нафта бил измислен во 2017, за што имаме и сертификат за патент ( Потврда бр. ЗЛ 2018 2 1498858.5). Во споредба со традиционалното парно и електрично греење, има предности:

 

Eзаштеда на енергија: потрошена електрична енергија многу помалку од греење на пареа бидејќи маслото се користи во циклус, нормално се наплаќа еднаш годишно.

Поголема ефикасност на греењето

Поставување на температурата на маслото: 150~ 170:

од 28 да 60, време на греење: 30мин;

од 60 да 80, време на греење: 20мин;

од 80 да 100, време на греење: 30мин;

Uеднообразно загревање со поголем интензитет на вриење и подобри коагулативни перформанси, ефикасно избегнувајте делумно над готвење предизвикано од директен пожар или електрично греење;

Sдете- монтиран,удобна инсталација,заштедувајќи повеќе простор;

Cost заштеда. Нема потреба од котел или горилник;

Sистовремено греење of двете мелодии.

Маслото е безбедно и еколошко бидејќи се користи во топлински радијатор.

 

Откако првиот систем беше произведен во 2017 година, тој доживеа 4 генералности со постојано подобрување. Сега системот за затоплување со нафта, над дваесет комплети се извезени во САД, Австрија, Португалија, Јапонија и Тајланд итн. 

Масло за пренос на топлина