Kabeh Kategori

Apa Bir Sampeyan utawa Lager

Wektu: 2020-07-10 Komentar: 15

Bir minangka salah sawijining produk alkohol sing digawe kanthi fermentasi nganggo ragi lan ora disuling. Gula fermentasi umume asale saka macem-macem malt grist kaya barley lan jinis liyane, kanthi hop minangka rempah-rempah. Bahan utama nutupi banyu, malt, hop lan ragi lsp. Bir industri mesthi nyampur grist liyane kayata jagung kanggo biaya sing luwih murah, nanging bir kerajinan bisa uga nambah sawetara bahan khusus kanggo nuduhake ciri khas kasebut.


Sedhela, nggawe bir kalebu mashing, pencucian, nggodhok, fermentasi lan pembotolan. Mesthi wae rincian proses bakal luwih rumit.

微 信 图片 _20200430144646

Fermentasi minangka langkah sing paling penting, nalika ragi lan suhu dadi faktor utama. Ing wiwitan sejarah bir, ragi lan suhu fermentasi ora bisa dikontrol kanthi apik. Kanggo Ale, ragi digunakake ing ndhuwur tank kanthi suhu udakara 15-24 ℃ lan wektu 3 ~ 21 dina.


"Lager" ing Jerman tegese nyimpen utawa nyimpen omah lan saiki dadi jeneng bir, sing tegese ragi difermentasi ing sangisore fermentasi.

微 信 图片 _20200430144659

Sawetara bisa uga takon babagan cara ngelasake bir. Mesthi wae balesan Ale lan Lager, ora kalebu subkategori. Sampeyan kudu ngerti manawa bedane Ale lan Lager mung ana ing metode fermentasi, dudu standar kanggo ngadili kualitas bir.


Rasane Lager cukup murni nalika Ale biasane gumantung karo rasa hop sing abot kanggo ndhelikake cacat lan amarga kekurangan rasa lan aroma Lager bisa dingerteni kanthi gampang. Kajaba iku, nggawe Lager mbutuhake sarat sing dhuwur kanggo fasilitas lan kahanan sanitasi. Mula, sithik produsen bir omah sing nggawe Lager. Nanging, nggawe Lager sing apik bisa nuduhake level brewpub.