Kabeh Kategori

Teknologi Bir

Wektu: 2020-07-10 Komentar: 25

Bir yaiku output bir liwat sumber pati sing akeh (kernel sereal) ing banyu lan banjur difermentasi nganggo ragi. Wis rampung ing pabrik bir dening brewer, lan perdagangan bir minangka bagean saka ekonomi paling kulon. Brewing wis kedadeyan wiwit milenium kaping 6 SM, lan pitunjuk arkeologi ngusulake manawa metode iki digunakake ing peradaban sing umume kalebu Mesir lan Mesopotamia sing wis lawas. Proses nggawe bir: Ana sawetara langkah ing cara nggawe bir, sing kalebu malting, mashing, lautering, nggodhok, fermentasi, kahanan, nyaring, lan bungkus. Malting minangka cara kanggo gandum digawe siap diseduh. Mashing ngowahi pati sing ditanggepi sajrone tahap malting dadi gula sing bisa difermentasi.


Asil saka metode mashing yaiku cairan utawa worti sing sugih gula, sing banjur disaring liwat pangkal tun mas ing metode sing dikenal minangka pencucian. Wort dipindhah menyang wadhah gedhe sing dikenal minangka "tembaga" utawa ceret, nalika dicampur nganggo lompatan lan kadang-kadang komponen liyane kayata jamu utawa gula. Tahap iki yaiku reaksi kimia lan mekanik sing ana, lan owah-owahan penting babagan rasa, warna, lan aroma bir. Sawise pusaran air, wort banjur miwiti cara adhem. Cara fermentasi diwiwiti kanthi nambah ragi ing wort, ing endi gula dadi alkohol, karbon dioksida lan komponen liyane.


Yen fermentasi rampung, pabrik bir bisa ngemot bir menyang tank anyar, sing diarani kontainer. Kondisi saka bir minangka cara nalika umure bir, rasane dadi luwih alus, lan rasa sing ora dienggo sirna. Sawise ngondisi seminggu nganti pirang-pirang wulan, bir bisa disaring lan meksa karbonat kanggo pembotolan, utawa didenda ing kasus kasebut. Dening produk: Ekstrak ragi lan gandum sing wis digunakake.